Meermotorig vliegtraject Eelde

FNPT-II Simulator

Na terugkomst uit het buitenland wacht op de KLM Flight Academy in Eelde een nieuwe uitdaging op je: het Multi Engine (ME) traject. Gedurende een periode van vijf tot zeven weken bereid jij je, samen met een medestudent, in de simulator voor op het vliegen met de Baron. Je "vliegt" 30 uur als Pilot Flying en 30 uur als Pilot Monitoring. In je rol als Pilot Flying bestuur jij het vliegtuig terwijl je als Pilot Monitoring de Pilot Flying ondersteunt. Vliegen is samenwerken in de cockpit en in deze periode leer je de fijne kneepjes van die samenwerking.

ME rating behalen in Beechcraft Baron BE 58

In het krachtige tweemotorige toestel Beechcraft Baron BE 58 vlieg je 22 uur. Dit toestel gebruiken we tijdens het examen ook. Als je de toets succesvol aflegt, krijg je de bevoegdheid om meermotorige vliegtuigen te besturen (ME Class Rating). Ook kun je onder slechte weersomstandigheden met behulp van je instrumenten opereren (ME Instrument Rating).

 

Op de hoogte blijven? Facebook KLM Flight Academy Twitter KLM Flight Academy Instagram KLM Flight Academy LinkedIn KLM Flight Academy