Future Pilots 1 - Giel van Heiningen

“Toen ik hoorde dat ik was aangenomen, kon ik het niet geloven. Ik was zo blij!” Giel van Heiningen, student uit klas 17-1, penningmeester van het CAVV en iemand met een blauw hart. Hij studeert aan de KLM Flight Academy om zijn droom waar te maken: piloot worden bij KLM.


KLM Flight Academy

Waarom hij voor KLM Flight Academy gekozen heeft? “De school staat zeer goed aangeschreven, het is een kwalitatieve opleiding en ik wil niets liever dan uiteindelijk piloot worden bij KLM.” Giel hoorde van kennissen over onze vliegschool en besloot zelf eens te kijken op een open dag. Hij was overtuigd! Dit was zijn opleiding.

Helaas werd hij, nadat hij zijn vwo-diploma had gehaald, afgewezen. Hij had de juiste kwaliteiten, maar moest eerst wat meer levenservaring opdoen. In de tussentijd heeft hij Economie gestudeerd. Toen hij zich voor de tweede keer opgaf, was hij er helemaal klaar voor. Dat is ook gebleken, want hij werd toegelaten.

De opleiding

Zijn klas is op 15 mei 2017 gestart. “Het eerste blok van de theorieopleiding is onlangs afgesloten. En ik heb alles gehaald gelukkig!” Het is een pittige opleiding volgens Giel. “Het is veel! Zorg ervoor dat je gemotiveerd bent.” Zijn favoriete vak? “Dat is communications! Je bereidt je voor op de praktijk. Door alle afkortingen en termen ontstaan er vaak grappige situaties.” Communications is het vak waarbij je leert hoe je moet communiceren met de toren en luchtverkeersleiding.

Giel komt niet uit de buurt en woont daarom op onze campus. “Het wonen op de campus is zeker aan te raden. Hoe cliché het ook klinkt, de tijd vliegt voorbij.” Daarnaast is Giel actief lid van de studentenvereniging het CAVV. Daar is hij penningmeester. “Maar eigenlijk doen we alles samen!”

Motivatie

Giel’s tip: “Toon je motivatie!” Om toegelaten te worden, moet je eerst door onze selectie heen komen. “Veel mensen maken zich druk om de grading (vliegaanleg-onderzoek). Maar het gesprek met de toelatingscommissie is in mijn ogen een grotere achilleshiel.’’ Voordat je begint aan de selectieprocedure is het van belang om kritisch naar jezelf te kijken. “Ik heb goed gekeken naar wat mijn slechte en goede punten zijn. Zelfreflectie is erg belangrijk!”

Giel is zojuist begonnen aan het tweede blok van de theorie. Wanneer hij de opleiding heeft afgerond, gaan we weer met hem in gesprek en terugkijken op zijn studietijd.

Wil jij meer weten over onze opleiding? Bezoek onze open dag!

Gefeliciteerd klas 15-2 en klas 15-3

Op vrijdag 8 september was het een regenachtige dag. Maar binnen scheen de zon! Onze studenten van klas 15-2 en klas 15-3 zijn afgestudeerd. Dat werd gevierd met een feestelijke diploma-uitreiking, met familie en vrienden. Een geslaagde dag.

Wij wensen jullie allemaal heel veel succes!

Klas 17-2 is vandaag gestart!

Op deze prachtige, zonnige dag is klas 17-2 gestart. Een klas met 3 meiden en 18 jongens. Wij wensen hun heel veel succes! Dat het een geweldige en leerzame tijd mag worden.

Weer een extra open dag!

Zoals al eerder vermeld, neemt het aantal aanmeldingen voor onze open dagen enorm toe. Dat vinden wij geweldig om te zien! In de zomervakantie hadden wij daarom extra open dagen ingepland. Tot onze verbazing zaten deze dagen binnen no time vol. Er is daarom besloten om op woensdag 16 augustus een extra open dag te organiseren. Wil jij ook eens kijken bij ons op de campus? Meld je dan snel aan!

Volg jij ons al op Instagram?

Sinds 2015 hebben wij ons eigen Instagramaccount, maar sinds kort worden (bijna) dagelijks nieuwe foto's geplaatst. Dit zijn bijvoorbeeld foto's die door onze studenten gemaakt zijn, tijdens hun opleiding in Amerika of gewoon hier in Nederland. Ook wordt op Instagram het laatste nieuws over KLM Flight Academy gedeeld. Bijvoorbeeld wanneer er weer open dagen zijn. Heb je vragen over de opleiding? Deze kan je gewoon stellen in een reactie.

Volg ons daarom snel en blijf altijd op de hoogte!
 

Op de hoogte blijven? Facebook KLM Flight Academy Twitter KLM Flight Academy Instagram KLM Flight Academy LinkedIn KLM Flight Academy